Recepty

„Pomerančová“ mrkev s jablky

jidlo_mrkev

Dnes si s námi můžete vyzkoušet jedinečný a zároveň velmi jednoduchý recept. Stačí promíchat několik přísad. Jednou z nich je mrkev bohatá na zdroj vitamínu A.

Abychom jídlo udělali ještě vitamínově bohatější, přidáme do něj podle chuti pomerančovou šťávu.

Co budeme potřebovat

– tři větší mrkve
– jablko
– šťávu z jednoho pomeranče
– oříšek másla
– špetku soli

Postup

Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. Poté ji osmahneme na másle, lehce osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme.

Po 5 minutách přidáme na jemno nastrouhamé oloupané jablko a dusíme dalších přibližně 10 minut. Poté do směsi vmícháme čerstvou pomerančovou šťávu.

A vše je hotovo! Můžeme podávat například s bramborovou kaší.

O autorovi

Nela Hermanová

Po studiu na Jihočeské univerzitě se ve volných dnech zabývám problematikou zdravé výživy.